T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / YENİŞEHİR - Kocatepe İlkokulu

Kocatepe İlkokulu

Telefon
03243417593
Belgegeçer
00000000000
WEB
https://yenisehirkocatepe.meb.k12.tr
Adres
DENİZ MAH. 3057 SK. KOCATEPE İLKOKULU SİTESİ KOCATEPE ILKOKULU BLOK NO: 51A YENİŞEHİR / MERSİN
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda erdemli insan olmanın idealini ve değişimini yaşatacak etkili ve nitelikli bir ortam oluşturmaktır. Uygun öğrenme ortamları yaratarak kaliteli eğitim-öğretim hizmeti sunmak,başarılı öğrenciler yetiştirerek her birinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini sağlamaktır. Öğrencilerimizin yaparak- yaşayarak yani aktif bir biçimde öğrenmelerini gerçekleştirmek için gerekli olan teknolojik imkanları sunmaktır.
Misyon
Atatürk İlkelerine bağlı,değişim ve gelişmelere açık,farkındalık düzeyi yüksek,kendine güvenen,hak ve ödevlerini bilen,okulun ve toplumsal yaşamın gereklerini yerine getiren,yaratıcı fikirler üreten,sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirmek. Ülkesinin gelişmesi için çok çalışması gerektiğini bilen,duyarlı, kültürlü ve temel bilimsel bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin fiziksel,bilişsel,dil,sosyal, ve duygusal gelişim alanlarında desteklenerek var olan potansiyellerinin en üst seviyede geliştirilmesini sağlamaktır.
Başarılar
2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimiz spor,satranç,resim alanlarında büyük başarılarelde etmiş, il ve ilçelerde derecelere girmişlerdir.Bunun sonucunda birçok madalya ve kupa kazanmışlardır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Mersin Yaş Grupları Satranç Yarışması´nda öğrencimiz Eren DAĞHAN kendi yaş grubunda il 3.olmuştur.
Öğretmen :19
Öğrenci :254
Derslik :10
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3100
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
8:30-14:15
Isınma
Klima
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Kapalıören Menteş dolmuşları yakınından geçmektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Yenişehir/MERSİN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 8 km uzaklıktadır.İlçe merkezine 3 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Satranç Çalışmaları Tiyatro Çalışmaları Drama Çalışmaları Badminton Çalışmaları Futbol Çalışmaları Çocuk Oyunları Halk Oyunları Çalışmaları
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
TEKNOFEST ve eTwinning projeleri aktif olarak yürütülmektedir.
Yazdır